Blog van Jolijn Degrande

Jolijn Degrande
Donderdag 25 mei 2017, 10u in ochtend, dat het een memorabel moment was, staat helemaal vast. Slechts met 22 waren ze, de gelukkigen, de uitverkorenen... geplukt als klavertjes vier uit een gigantisch grasveld. Verlegen, nog wat stilzwijgend en stiekem al benieuwd naar wat nog onbekend was verzamelden ze in het station van Gent. Dat dit later het startschot van een geweldige vierdaagse zou zijn, wist toen nog niemand. Nu kijken we er met vermoeide ogen en vol heimwee op terug. Konden we dit nog maar eens over doen!
Jolijn Degrande
Ah, het is ondertussen al weer een hele tijd geleden, maar ik weet het nog erg goed… Ik zal het ook niet snel vergeten. Die twaalf dagen op die hellende vlakte, vlakke helling, noem haar zoals je wil. Maar weet dat ze eigenlijk helemaal niet vlak is! Het waren twaalf onvergetelijke dagen. Memorabel, zeg ik u!
Jolijn Degrande
Beeld u in… Het kamp zit er op, de camion is uitgeladen, alle knuffels uitgedeeld en ge zijt terug thuis. Ge gooit uw was voor ’t machien en uzelf in de zetel, denkt dat ge best eerst zou douchen, maar ge hebt er het fut niet meer voor. In het beste geval zit er nog iets eetbaars in de frigo of zijt ge nog fris genoeg om pizza te bestellen...
Abonneren op RSS - Blog van Jolijn Degrande