Periode: 
vrijdag, 9 februari, 2018 tot woensdag, 14 februari, 2018

Cursus Hoofdanimator in het Jeugdwerk!

Voor mensen met ambitie...

De hoofdanimatorcursus van BIZON wordt georganiseerd voor alle vrijwilligers die zich graag willen verdiepen in de bizondere materie. De cursus is er dus voor iedereen die wil bijleren. Kamp- of hoofdleider worden is absoluut geen voorwaarde om deze cursus te volgen! Wie deze cursus volgt, heeft natuurlijk wel een streepje voor om kamp- of hoofdleider in BIZON te worden.

 
 
 
 

Die graag willen bijleren...

De cursus hoofdanimator wil je alle achtergrond meegeven die je nodig hebt om als kamp- of hoofdleider te functioneren op een kamp met bizondere doelgroepen. Je gaat dieper in op het leiden van vergaderingen, begeleiden van animatoren, het concreet organiseren van een kamp, omgaan met crisissituaties, kenmerken en eigenschappen van onze doelgroep, enzovoort.

Een bijzonder boeiende combinatie van theorie en praktische toepassingen staat je op deze hoofdanimatorcursus te wachten!

 

 

 

Die naar de Hoge Rielen willen trekken...

In 2017  gaat er geen hoofdanimatorcursus door, maar in de krokusvakantie van 2018 dompelen we je onder in de verschillende boeiende sessies.

 

En een kleine bijdrage willen leveren...

De hoofdanimatorcursus wordt je aangeboden aan de democratische prijs van 100 euro. In die prijs zit inbegrepen: eten, overnachting, syllabus en bovenal zeer veel kwalitatief sterke begeleiders. Op de cursus krijg je een bewijs van deelname. Wanneer je met dit bewijs naar je gemeente stapt, krijg je het inschrijvingsgeld gedeeltelijk of volledig terugbetaald.

 

Een attest in ruil?

De hoofdanimatorcursus is een erkende cursus. Dit betekent dat je na deze cursus een stage kunt doen. Na je stage en het evaluatiemoment krijg je (als alles goed verlopen is) daarenboven een attest Hoofdanimator in het Jeugdwerk uitgereikt. Wil je meer info over de stappen die je moet doorlopen om een attest te behalen? Klik hier. Ook wanneer je niet onmiddellijk kamp- of hoofdleider wordt, kan je in samenspraak met je kamp- en hoofdleiding toch je stage doen op een BIZON kamp. Dit gebeurt onder de vorm van eindverantwoordelijkheid voor een aantal activiteiten op kamp.

Nog vragen?

Het BIZON secretariaat helpt je graag verder: via info@bizonvzw.be

Inschrijven?

klik hier!

 

Prijs: 
€100.00
Plaats: 
Kamphuis 5 Kegel, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee
Periode: 
zaterdag, 31 maart, 2018 tot zaterdag, 7 april, 2018

Prijs: €120

LocatieHeidepark, Ommegangsdreef 63, 9250 Waasmunster


Animatorcursus BIZON

  • Zoek jij een nieuwe uitdaging? Zegt een nieuw avontuur jou wel iets?
  • Ben je bijna 16 jaar of ouder en heb je altijd al een animatorattest gewild?
  • Zoek je een cursus die net dat ietsje meer te bieden heeft?
  • Wil jij de skills leren om animator te zijn bij maatschappelijke kwetsbare jongeren?
  • Hou jij van een fantastische sfeer? Heb je wel zin in een super toffe week vol ambiance?

Dan ben je bij de de BIZONdere Animatorcursus aan het juiste adres!

Animatorcursus zkt enthousiastelingen!

Ben je helemaal nieuw in het jeugdwerk of heb je al wel wat ervaring op het speelplein of in de jeugdbeweging maar bezit je nog geen animatorattest?  Ben je nieuw als animator maar volg je een sociale opleiding en ben je op zoek naar meer duiding over het jeugdwerk op een speelse en toffe manier? Iedereen is welkom op onze animatorcursus!  Een oprechte interesse voor onze doelgroep en een passie voor kinderen en jongeren is het enige wat nodig is!

Wat doen we dan op cursus?

Een enthousiast (en beetje zot) team van instructoren bereidt een fantastische week voor waarin vele thema's aan bod komen. Daarnaast focussen we meer op onze doelgroep en welke gevolgen dat heeft. Tips en trics voor monitoren, leefwereld van de jongere, enz. komen uitgebreid naar voor. Zo ben je helemaal klaar om direct met ons mee op kamp te gaan! Een cursus bij Bizon is helemaal verschillend van een ‘klassieke’ opleiding: met veel sport, spel en show leren we je al doende de kneepjes van het ‘vak’.

Op A cursus kom je zoals in elke animatorcursus alles te weten over het animeren van kinderen en jongeren. Je leert sport- en spelactiviteiten op maat in elkaar steken. Ook voor een groep staan, EHBO, expressie, tocht- en avontuurlijke technieken en teambuilding passeren bijvoorbeeld de revue. Daarnaast gaan we dieper in op onze doelgroep, maatschappelijk kwetsbare jongeren. We belichten thema's zoals kansarmoede, ons pedagogisch kader en we leren bijvoorbeeld handelen tijdens conflictsituaties. Het zijn slechts enkele onderwerpen die op de cursus aan bod komen, altijd op een speelse, creatieve en actieve manier. Onze animatorcursus geeft je heel wat bagage om met (maatschappelijk kwetsbare) kinderen en jongeren op kamp te gaan. Wie mee gaat kent de kneepjes van het 'vak'.

  

Wat gebeurt er na de cursus?

Na afloop van de cursus doe je stage. Dat kan bij BIZON maar ook bij  andere organisaties. Als jij jouw stage liever doet op het speelplein, in jouw eigen jeugdbeweging of elders, is dat geen enkel probleem!

Wanneer jij je animatortaak op jouw stagekamp goed vervult en het evaluatiemoment bijwoond krijg je na een positieve evaluatie een animatorbrevet. Deze cursus is dus een eerste stap tot het bemachtigen van een animatorattest. Wil je weten welke stappen nog nodig zijn? Klik hier. Zo’n animatorbrevet is erkend door de Vlaamse Overheid, dus dat maakt overal in Vlaanderen  bij jeugdverenigingen en -bewegingen duidelijk dat jij van aanpakken weet. Het staat niet alleen mooi op je CV, je kan dan  later ook andere attesten, zoals hoofdanimator, behalen.

De cursus is de perfecte voorbereiding op de kampen die BIZON vzw organiseert. Als je zin hebt om ook ervaring op te doen in het jeugdwerk met een BIZONdere doelgroep ben je zeker welkom voor een engagement als vrijwilliger bij BIZON. Neem alvast een kijkje tussen de verschillende BIZON kampen, hier op de website!

     

Waar & Wanneer?

De cursus vindt plaats in Waasmunster, van zaterdag 31 maart tot zaterdag 7 april 2018. Vervoer vanaf het dichtstbijzijnde NMBS-station wordt voorzien.

Niet eens zo duur!

De kostprijs van de cursus is 120 euro. Daarbij is alles inbegrepen: eten, syllabus, overnachting en een fantastische week!

Op cursus krijg je een bewijs van deelname dat je bij de gemeente kan afgeven.

Zij betalen je dan gedeeltelijk of volledig je inschrijvingsgeld terug.

Is het inschrijvingsgeld toch te hoog? Neem zeker contact op met het BIZON secretariaat. Dan zoeken we graag samen naar een oplossing.

Nog vragen?

Het BIZON secretariaat helpt je graag verder.

Inschrijven?

Inschrijven doe je door hier rechts bovenaan op inschrijven te klikken en 120 euro over te schrijven op BE73 9796 2586 8960 met vermelding van "Cursus A en je naam".

Prijs: 
€120.00
Plaats: 
Heidepark, Ommegangsdreef 63, 9250 Waasmunster
Locatie: 
Lousbergpark, Gent
Abonneren op BIZON vzw RSS