Blogbericht

De Yalla Yalla ervaring!

Hoe ging het er aan toe op Yalla Yalla?

Home Over Bizon Nieuws De Yalla Yalla ervaring!

Deze zomer gingen 24 anderstalige nieuwkomers samen op kamp naar het verre Dadizele. De westhoek werd opgeschrokken door een kamp vol enthousiamse, liefde en muziek. Dadizele genoot zichtbaar mee want op de laatste avond kwamen de buren gewoon meedansen op ons eindfeest. Ongelooflijk! De jongeren die nog maar net in België zijn, leerden ons land kennen op een ranendsnel tempo en amuseerden zich te pletter: Oostende, Plopsaland, Gent, Brussel … Het werd allemaal bezocht door onze jongeren. Ze konden zwemmen, spelen, dansen, muziek maken, cricket spelen, T-shirts maken, koken, een outdoor cinema beleven… De jongeren hadden de tijd van hun leven. 

Ook voor vrijwilligers is dit kamp een onevenaarbare ervaring. We leren spelenderwijs de diversiteit in ons land kennen. We leren alle prachtige talenten die die verschillende nationaliteiten met zich meebrengen. Het verwarmt ons hart wanneer we zien dat deze jongeren die zo van elkaar verschillen, verbinding vinden in het feit dat ze allemaal zoveel hebben meegemaakt. Op dit kamp leven ze harmonieus samen en tonen ze hoe een multiculturele wereld eruit kan zien.  

Een vrijwilliger op dit kamp leert zoveel vaardigheden: omgaan met diversiteit, spreken met mensen zonder een gemeenschappelijke taal te delen, kleine conflictjes in de kiem smoren, de diversiteit vieren… Kortom, het was een week om nooit meer te vergeten… voor onze jongeren én voor onze vrijwilligers. Een week die onze harten vervulde van liefde. Yalla Yalla, op naar volgend jaar!  



© 2024 Bizon vzw — KBO BE 0870.194.819 — IBAN BE05 0014 6002 2475 — privacy policycookie policysitemap Quoted: Websites met méér
Vrijwilliger worden? Meer info?
Mail ons!