Hoofdanimatorcursus

In 2019 gaat de hoofdanimatorcursus door in twee delen:

  • donderdagavond 31 oktober tem zondag 3 november in De Hoge Rielen (Kasterlee)
  • vrijdagavond 22 tem zondag 24 november in Hoogland - De Wingerd (Lokeren)

Cursus hoofdanimator in het jeugdwerk!

Voor mensen met ambitie...

De hoofdanimatorcursus van BIZON wordt georganiseerd voor alle vrijwilligers en jeugdwerkers die zich graag willen verdiepen in de bizondere materie. De cursus is er dus voor iedereen die wil bijleren. Kamp- of hoofdleider worden is absoluut geen voorwaarde om deze cursus te volgen! Wie deze cursus volgt, heeft natuurlijk wel een streepje voor om kamp- of hoofdleider in BIZON te worden.

 
 
 
 

...die graag willen bijleren...

De hoofdanimatorcursus wil je alle achtergrond meegeven die je nodig hebt om als kamp- of hoofdleider te functioneren op een kamp met bizondere doelgroepen. Je gaat dieper in op het leiden van vergaderingen, begeleiden van animatoren, het concreet organiseren van een kamp, omgaan met crisissituaties, kenmerken en eigenschappen van onze doelgroep, enzovoort.

Een bijzonder boeiende combinatie van theorie en praktische toepassingen staat je op deze hoofdanimatorcursus te wachten!

 

 

 

...die naar Kasterlee en Lokeren willen trekken...

In 2019 gaat de hoofdanimatorcursus door in twee delen:

  • donderdagavond 31 oktober tem zondag 3 november in De Hoge Rielen (Kasterlee)
  • vrijdagavond 22 tem zondag 24 november in Hoogland - De Wingerd (Lokeren)
 

...en een kleine bijdrage willen leveren...

De hoofdanimatorcursus wordt je aangeboden aan de democratische prijs van 120 euro. In die prijs zit inbegrepen: eten, overnachting, syllabus en bovenal zeer veel kwalitatief sterke begeleiders. Op het einde van de cursus krijg je een attest als bewijs van deelname. Wanneer je met dit attest  naar je gemeente stapt, krijg je het inschrijvingsgeld gedeeltelijk of volledig terugbetaald.

 

Een attest in ruil?

De hoofdanimatorcursus is een erkende cursus. Dit betekent dat je na deze cursus een stage kunt doen. Na je stage en het evaluatiemoment krijg je (als alles goed verlopen is) daarenboven een attest Hoofdanimator in het Jeugdwerk uitgereikt. Wil je meer info over de stappen die je moet doorlopen om een attest te behalen? Klik hier. Ook wanneer je niet onmiddellijk kamp- of hoofdleider wordt, kan je in samenspraak met je kamp- en hoofdleiding toch je stage doen op een BIZONkamp. Dit gebeurt onder de vorm van het dragen van eindverantwoordelijkheid voor een aantal activiteiten op kamp.

Nog vragen?

Het BIZONsecretariaat helpt je graag verder: via info@bizonvzw.be

Inschrijven?

klik hier!

 

Prijs: 
€120.00
Plaats: 
De Hoge Rielen (Kasterlee) & Hoogland - De Wingerd (Lokeren)