Vormings weekend 2021

Periode: 
vrijdag, 19 november, 2021 t/m zondag, 21 november, 2021

Iets voor jou?

Mis jij het om nog eens als deelnemer mee te gaan op kamp? Ben jij een echte ontdekkingsreiziger die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Zegt een nieuw avontuur jou wel iets? Heb je al een animatorattest en / of wat animatorervaring op het speelplein, in de jeugdbeweging of tijdens vakantiekampen? Ben je op zoek naar meer duiding over jeugdwerk voor maatschappelijk kwetsbare jongeren? Wil je de skills leren om als animator in het jeugdwerk aan de slag te gaan met deze BIZONdere doelgroep? Hou jij van een leuke sfeer en heb je wel zin in een super tof weekend?

Dan ben je bij dit BIZONdere vormingsweekend  aan het juiste adres! Wij nodigen jou graag uit voor een echte reis rond de BIZONdere wereld! Een trekrugzak, een oprechte interesse voor onze doelgroep en een passie voor kinderen en jongeren is het enige wat nodig is!Wat doen we op weekend?

Een enthousiast (en beetje zot) team van instructoren bereidt een interessant en uitdagend maar tegelijkertijd ook speels weekend voor waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. Hierbij focussen we op onze doelgroep en welke gevolgen dat heeft voor het concrete jeugdwerk. De leefwereld van maatschappelijk kwetsbare jongeren alsook praktische tips en tricks voor animatoren komen uitgebreid naar voor. We geven een stukje een kader maar de focus ligt op de toepassing!

We willen veel ruimte laten voor jullie inbreng en hechten enorm veel belang aan uitwisseling. Heb je een casus? Laat het ons zeker weten!

Hoe ziet het programma er uit?

Hierover binnenkort meer!

Wat komt er niet aan bod?

We bouwen verder op je ervaring in het jeugdwerk. Een attest als animator of ervaring in het jeugdwerk zijn dus wel belangrijk.

Daarnaast is het belangrijk te weten dat wij geen expertise hebben in het omgaan met kinderen met een mentale of fysieke beperking. Ook het autismespectrum bijvoorbeeld wordt niet specifiek belicht. Daarvoor verwijzen wij graag door naar andere jeugdwerkorganisaties.

Waar & Wanneer?

Het weekend vindt plaats in Moerkensheide (De Pinte), van vrijdagavond 19 november tot en met zondagnamiddag 21 november 2021. We verwachten dat je het ganse weekend aanwezig bent. Vervoer van en naar het dichtstbijzijnde NMBS-station (De Pinte) wordt voorzien bij zowel vertrek als aankomst. Kom je met de auto? Neem iemand anders met je mee!

Deelnemen

Om ervoor te zorgen dat het vormingsweekend voor meer mensen beschikbaar is werken we met 3 tarieven.

  • Het Solidariteitstarief bedraagt 60 euro. Als je dacht:  €60 voor 2 overnachtingen, dat valt hartstikke mee, dan kies je dit tarief.
  • Het Standaardtarief bedraag 40 euro. Dit kies je als het solidariteitstarief toch wat veel is, maar €40 je wel lukt.
  • Het Sociaal tarief bedraagt 20 euro. Dit kies je als als het standaarttarief toch wat veel is, maar €20 je wel lukt.

 


Daarbij is alles inbegrepen

  • Weekend met 2 overnachtingen
  • Fun & Animatie verzekerd
  • Een bewijs van deelname
  • Het Bizonboek, waarin je de volledige pedagogische visie van onze organisatie kan terugvinden.
  • Begeleiding van deze ervaren (& prettig gestoorde) instructoren
  • Een lekkere multiculturele menu door het keukenteam.

 

Bij BIZON sluiten we niet uit. Heb je wat extra ondersteuning nodig. Is het inschrijvingsgeld toch te hoog? Neem zeker contact op met het BIZONsecretariaat. Dan zoeken we graag samen naar een oplossing.

Nog vragen?

Het BIZON-secretariaat helpt je graag verder via info@bizonvzw.be of 09 236 30 09.

Inschrijven?

Inschrijven doe je door op de inschrijvingsknop rechts bovenaan op deze pagina te klikken en het inschrijvingsbedrag (60-40-20 euro) over te schrijven op BE73 9796 2586 8960 met vermelding van "Vormingsweekend en je naam".

Plaats: 
Moerkensheide, Nieuwstraat 78, 9840 De Pinte