STARTDAG 24/04

Hallo enthousiaste vrijwilliger!

We starten het BIZONjaar met een knaller van formaat: de startdag! Dit is een dag waarbij je zowel jouw kampteam als de andere enthousiaste vrijwlligers leert kennen. Het is een gevulde dag met verschillende, leuke en interessante activiteiten.

Wat bieden wij op startdag aan?

 • Een kampspecifiek moment
  Dat moment wordt georganiseerd door de KHL van je kamp. Hier leer je elkaar kennen en zoom je in op bepaalde thema’s.
 • Vorming
  Dit is een moment met verschillende vrijwilligers en wordt gegeven door een vorminggever. Het aanbod van de vormingen vind je lager op deze pagina.
 • Spel
  Dit is volledig vrijblijvend en blijft voorlopig een verrassing!

De startdag gaat door op 24 april 2021 via zoom vanaf 10.30u.


 Hoe ziet de planning eruit?

10.30u - 10.45u: Verwelkoming

10.45u - 12.00u: Kampspecifiek moment*

12.00u - 13.00u: Middagpauze

13.00u - 15.00u: Vorming

15.00u - 16.00u: Spel

16.00u - 17.00u: Gezellig nababbelen

*Ben jij nog niet ingeschreven voor een kamp en ben je toch geïnteresseerd om deel te nemen aan de startdag? Geen enkel probleem! Jij bent 100% welkom om mee te genieten van onze startdag! Daarom voorzien we voor jou een ander, leuk aanbod tijdens het kampspecifiek moment.

Locatie

Dit jaar vindt de startdag uitzonderlijk plaats via Zoom. Kies zelf de beste locatie voor jouw en je camera(atje) van de dag! Na het inschrijven wordt de link naar jou doorgestuurd.
 Workshops en vorming

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende vormingen die aangeboden worden. Je lees ook een korte omschrijving van elke sessie. Bij de inschrijving kan je jouw keuze doorgeven. Hopelijk vind je een vorming die aansluit bij jouw interesses!
 

 1. Wat is BIZON?

Dit is een vorming die elke BIZONvrijwilliger gevolgd moet hebben. In deze sessie zie je wat BIZON nu precies is en waar onze vzw juist voor staat. Als je deze vorming nog niet gevolgd hebt, is het aangeraden om deze te kiezen. Zo hoef je deze sessie niet meer te volgen op voorkamp.

 1. No Blame – Tumult

Dankzij de 7 stappen van No Blame pak je pesten aan, met als belangrijkste doelen: zorgen dat het pesten stopt en zorgen dat iedereen zich goed voelt in de groep. Tijdens deze vorming krijg je handvaten aangereikt om om te gaan met pestgedrag op kamp. De vorming over de No Blame-techniek wordt gegeven door onze vrienden van Tumult.

 1. Consent

Waarom smaakt Consent beter dan kamillethee? Hoe maak je genderkoek? Wanneer wapper je beter wel of net niet met een vlag? Kom het allemaal te weten in deze vorming over consent en diversiteit in seksualiteit en relaties.

 1. Omdenken

“2020 was geen jaar om over naar huis te schrijven, maar dat hoeft ook niet want we waren het hele jaar thuis."
We worden voortdurend geconfronteerd met problemen, zoals bijvoorbeeld de chaos op onze bureau. Het zijn kleine of grote zaken die ons brein op hol doen slaan. Maar moet dat wel? Kunnen we het probleem niet gewoon vanuit een ander perspectief bekijken en die chaos op de bureau beschouwen als structuur? Misschien heb je wel een hogere chaostolerantie dan anderen? In de vorming “omdenken” nemen we even afstand van onze problemen en dilemma’s op kamp en halen ze ondersteboven. Zo proberen we vanuit een nieuw perspectief originele oplossingen te bedenken die onze kampervaring alleen maar verbetert.

 1. Ecover (econoom en verpleger)

Wat doet een econoom op kamp? Hoe organiseer ik mijn materiaalkot? Moet ik iedere dag mijn kassa tellen en mijn boekhouding controleren? Hoe regel ik de aankopen van voeding op kamp?
Wat houdt de functie van medicatieverantwoordelijke in? Hoe organiseer ik medicatie op een 2-daagse? Wat is de Zara-koffer? Hoe krijg ik overzicht in mijn medicatiekot? Wat moet ik doen bij een ongeval op kamp? Op deze en nog meer vragen krijg je een antwoord tijdens deze sessie. Ben jij geprikkeld? Dan is de vorming en intervisie ECOVER iets voor jou! Deze sessie is er zowel voor vrijwilligers die nu reeds ingeschreven zijn als econoom of medicatieverantwoordelijke, als voor mensen die de ambitie hebben dit (ooit) te doen. Iedere actieve BIZONvrijwilliger met enige kampervaring bij BIZON kan inschrijven. We nemen het volledige reilen en zeilen van de functie econoom en medicatieverantwoordelijke op kamp bij BIZON door! Info, tips en tricks, cases... etc!


Inschrijven

Inschrijven kan vanaf nu via de oranje knop bovenaan. In het formulier kan je aanduiden aan welk kampspecifiek moment je wilt deelnemen (indien je meerdere kampen doet, kies er dan één). Ook kan je jouw TOP-2 vormingssessies doorgeven. We doen ons best om je er eentje van die twee te laten volgen.


Tot slot

Ken jij alle kamp- en hoofdleiding (KHL) van dit jaar al? Spot de verschillende achtergronden (op de startdag) van de KHL en misschien kan je de juiste kampen dan wel verbinden met het juiste KHL-duo!

Heb je nog specifieke vragen? Aarzel dan zeker niet om ons (Rhine Vandenberghe of Helena Kerkhofs) te mailen, smsen, een postduif te sturen, WhatsAppen, Facebooken of bellen.

Hopelijk zien we jullie massaal verschijnen op 24 april!

Groetjes

jullie (nu al) trotse kamp- en hoofdleiding

PS: Doe je BIZON trui of T-shirt aan als je er eentje hebt!