Animatorcursus 2022

Periode: 
zaterdag, 2 april, 2022 t/m zaterdag, 9 april, 2022

Kasteel Heiberg, Kapellekensweg 2, 3010 Kessel-Lo
€120

Wie kan deelnemen?

Ben je 15 jaar of ouder en heb je altijd een animatorattest gewild? Zoek je een cursus die net dat ietsje meer te bieden heeft? Hou jij van een fantastische sfeer en heb je zin in een super toffe week vol ambiance? Kom mee op ons avontuur!
Iedereen is welkom op onze animatorcursus!  Een oprechte interesse voor onze doelgroep en een passie voor kinderen en jongeren is het enige wat nodig is!

Wat doen we op cursus?

Op animatorcursus kom je alles te weten over het animeren van kinderen en jongeren. Je leert sport- en spelactiviteiten op maat in elkaar steken. Ook voor een groep staan, EHBO, expressie, tocht- en avontuurlijke technieken en teambuilding staan op het programma. Daarnaast krijg je extra 'tips & tricks' over het omgaan met kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties.

We belichten thema's zoals kansarmoede, we leren handelen tijdens conflictsituaties en vooral hoe we kunnen spelen. Want You(th) Should Play!

Kasteel Heiberg

De cursus gaat door van 2 tot 9 april in Kasteel Heiberg, kappelekensweg 2,3010 Kessel-Lo

Verdere praktische informatie zal binnenkort gedeeld worden.

Inschrijven?

Inschrijven doe je door hier rechts bovenaan op inschrijven te klikken en 120 euro over te schrijven op BE05 0014 6002 2475 met vermelding van "Animatorcursus en je naam".

De kostprijs van de cursus is 120 euro. Daarbij is alles inbegrepen: eten, het BIZONboek, overnachting en een fantastische week! Op cursus krijg je een bewijs van deelname dat je bij de gemeente kan afgeven.
Zij betalen je dan gedeeltelijk of volledig je inschrijvingsgeld terug.

Corona

Wij laten de cursus doorgaan zolang we de veiligheid voldoende kunnen garanderen. Heb je symptomen? Dan kan je niet deelnemen. Neem dan direct contact op met je huisarts voor advies. Beter veilig dan verspreiden ;) Indien dit niet kan, gaan we op zoek naar een alternatief moment of storten we het inschrijvingsgeld terug. Over al deze zaken zullen we op tijd communiceren.

Wij houden ons steeds aan de geldende maatregelen die worden getroffen door de overheid. Daarover wordt tijdig gecommuniceerd.

Deelnemen

Bij BIZON sluiten we niet uit. Heb je wat extra ondersteuning nodig. Is het inschrijvingsgeld toch te hoog? Neem zeker contact op met het BIZONsecretariaat. Dan zoeken we graag samen naar een oplossing.

Heb je nog vragen?

Het BIZONsecretariaat helpt je graag verder. Bel ons op 09 236 30 09 of stuur een mailtje naar info@bizonvzw.be.
Als je dat wil kunnen we je ook in contact brengen met een deelnemer van vorig jaar.


Wat gebeurt er na afloop van de cursus?

Na afloop van de cursus doe je stage. Dat kan bij BIZON maar ook bij  andere organisaties. Als jij jouw stage liever doet op het speelplein, in jouw eigen jeugdbeweging of elders, is dat geen enkel probleem! Voor mensen die de gesplitste cursus volgen, kan dat al na het eerste deel.

Wanneer jij de cursus en je animatortaak op jouw stagekamp goed vervult, krijg je na een positieve evaluatie een animatorattest. Deze cursus is dus een eerste stap tot het bemachtigen van een animatorattest. Wil je weten welke stappen nog nodig zijn? Klik hier!

Zo’n animatorattest is erkend door de Vlaamse Overheid, dus dat maakt overal in Vlaanderen  bij jeugdverenigingen en -bewegingen duidelijk dat jij van aanpakken weet. Het staat niet alleen mooi op je CV, je kan dan later ook andere attesten, zoals dat van hoofdanimator en instructeur, behalen.

De cursus is de perfecte voorbereiding op de kampen die BIZON organiseert. Als je zin hebt om ook ervaring op te doen in het jeugdwerk met een BIZONdere doelgroep, dan ben je zeker welkom voor een engagement als vrijwilliger bij BIZON. Neem alvast een kijkje tussen de verschillende BIZON-kampen, hier op de website!

     

Prijs: 
€120.00
Plaats: 
Kasteel Heiberg, kappelekensweg 2,3010 Kessel-Lo