Gespreksavond in Gent

Drempels in het jeugdwerk

14/10/2024

Tumult, Lejo, Oranje & Bizon slaan de handen in elkaar voor alweer een razend interessante avond!

Home Over Bizon Nieuws Drempels in het jeugdwerk

Niet zomaar een vormingsavond!

Maar een samenwerking waarbij iedere organisatie zijn unieke visie, doelgroep en methodieken met zich meebrengt om jullie zoveel mogelijk invalshoeken, ruimte tot verkenning en interessante leerkansen aan te bieden. 

Tijdens deze avond schuiven we samen met onze jongeren aan tafel, We luisteren naar hun verhalen en de drempels die zij ervaren. Ga verder met hen in gesprek, stel de vragen die altijd al in je hoofd spookten en bespreek hoe je de drempels binnen jouw jeugdwerk kan herkennen en verlagen! Je krijgt doorheen de avond ook nog een verdiepende vorming aangeboden en meer dan voldoende kans om met ons én met elkaar in gesprek te gaan. 

Wie zijn we?

Tumult: Tumult is een organisatie met extra aandacht voor kinderen en jongeren in kwetsbare posities, zoals bv. kinderen en jongeren in armoede en kinderen en jongeren met een vluchtverhaal. Via kampen, ontmoetingen, vormingen, cursussen en ondersteuning werken ze aan een talent voor samen leven en proberen ze een plek te creëren in de samenleving die deze jongeren volwaardige kansen biedt. 

Lejo: . LEJO is er voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Ze maken jongeren sterker binnen de samenleving én versterken de samenleving om structureel te veranderen op maat van deze jongeren. Zo verbeteren ze samen met jongeren hun maatschappelijke positie. LEJO, dat is leren door ervaren.

Bizon: Bizon is een jeugdorganisatie, die als doel heeft om vakantieactiviteiten te organiseren voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie uit Vlaanderen en Brussel. Bizon heeft als ambitie deze kinderen en jongeren de mogelijkheid te bieden om zich te ontspannen en het sociaal isolement waarin ze kunnen terechtkomen te verminderen.

Oranje: Oranje is een organisatie die mensen ondersteunt met een (vermoeden van een) beperking. Oranje heeft een eigen inclusief aanbod voor kinderen en jongeren met een beperking in Noord West-Vlaanderen en het Meetjesland. Daarnaast bouwen wij mee aan een open en toegankelijke samenleving waar iedereen een volwaardige plaats heeft. Dit doen we door andere organisaties te ondersteunen, met onze expertise, door middel van vorming, coaching en trajectbegeleiding.

Praktische info

Wanneer: 14/10/2024 van 18u30 tot 21u30
Waar: Antwerpsesteenweg 701, 9040 Gent
Prijs: Volledig gratis!
Er zal ook een gratis vegan maaltijd voorzien worden

Schrijf je in:

Naam (*) Voornaam (*) e-mailadres (*) Ben je bij een jeugdwerk organisatie betrokken? Zoja, dewelke?




© 2024 Bizon vzw — KBO BE 0870.194.819 — IBAN BE05 0014 6002 2475 — privacy policycookie policysitemap Quoted: Websites met méér
Vrijwilliger worden? Meer info?
Mail ons!